Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.

roskaton marraskuu

Radiosta kuulin naisesta joka yrittää elää ilman roskia kuukauden. Nykyään niin paljon pakkauksiakin, joka hammastahnassa tuplasti. Ei sellaista 10 vuotta sitten. Ei auta että roskat laitetaan pannuun, niitä pitäisi vähentää.
Me kaksi aikuista heitetään vain  2-3 roskapussia kuukaudessa, loput kierrätykseen; lehdet, lasi, metallipurkit (kun lapset pieninä, roskapönttö täysi joka viikko).
Yritetään olla ottamatta likaa muovia kotiin, ei joka hedelmää laiteta pmuovipussiin ja otetaan omat kangaskassit kauppaan. Itsepalvelukaupassa kerätään hintalaput vaikka kurkun päälle, muut vihannekset suoraan kassiin. . Kierrätetään niin paljon muovia kuin mahdollista, pienet korkitkin.

9 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥upeaa,Hannele!

Hannele kirjoitti...

Riitta Sinikka, maailmassa liian paljon roskaa.

ritva kirjoitti...

Paljon voi tehdä ettei tulisi roskaa kaupassa yritän suinkin vähän laitaa muovipusseihin:)

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Ritva, omat kassit minulla :)

Mari kirjoitti...

Kyllä nykyään tosiaan on roskaa ihan liian paljon!

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Mari, ei todella vähenny...

Irene kirjoitti...

Samasta aiheesta on puhuttu täälläkin. Muuten eri hedelmätkin voi punnita samaan muovipussiin ja laittaa pussin päälle useampi hintalappu.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Irene, niin me teemme kaupassa!

aimarii kirjoitti...

juu, kierrätys kunniaan. Oman kassin kanssa kaupassa asioin. En harrasta muovipusseja muuten kuin hätä tarpeissa. Mutta kun niin joskus käy, säästän sen pussin, enkä pidä kertakäyttönä.