Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.

Kirjaston henget

Piti tilata tämä kirja luettuani siitä Leena Lumen blogissa, minä sellainen kirjahullu että oikein mukavaa nautinnollista lukemista minulle.Ero kirjoista voi olla vaikeaa, muutamaa päivää myöhemmin huomaa, että etsii täsmälleen tätä kirjaa. Koskaan ei tiedä; "ehkä tarvitsen myöhemmin teosta jota pidin lukiessani keskinkertaisena?" Minullakin oli kausi kun luin kaikkea: tekstejä purkkien ja tölkkien etiketeistä. Miten järjestät kirjasi? Aakkosten, lajityypin, kronologian mukaan vai "samanhenkisten kirjojen näkymättömäksi verkostoksi, niin ettei kukaan muu voi tajuta systeemiä"?

7 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

Samaa toivotan minäkin Sinulle!! Ja hyvää sunnuntaita! ja kun ehdit, tervetuloa blogiini visiitille..

A kirjoitti...

Lukemiseniloa sinulle, Hannele, ja oikein upeaa sunnuntaipäivää<3

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Riitta Sinikka, nautinnollista lukemista ei voi olla liikaa..

Aili-mummo, sitä samaa sinulle.

Leena Lumi kirjoitti...

Hannele, minusta tämä on niin loistava kuvaus 'kirjamaniasta' kaikkineen, että myös mieheni saa lukea tämän ymmärtääkseen (lue: arvostaaksen) sitten minua vieläkin enemmän;-)

Linkitän tämän, kun teen seuraavan koostepostauksen tänään. Jos olet jo lukenut kirjan, lisää vielä, mitä pidit. Aion ostaa tätä myös muutamalle ystävälle lahjaksi.


Aurinko paistaa ja lähden puutarhaan istuttamaan callunoita ja purkamaan eilen tuomaamme puukuormaa. Siis lämmitän talvisin myös leivinuunia, mikä antaa pehemeän lämmön ja säästää hiukan sähkökuluissa.

Mukavaa sunnuntian jatkoa!

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Leena Lumi, minun mieheni valitettavasti ei voi lukea tätä kirjaa, sitä ei ole käännetty ruotsiksi, mutta hänhän tietää että olen kirjahullu... Miehenikin on lukeva ihminen, pyöräilee kirjastoon ahkerasti. Huomasin että melko helppo minunkin tilata suomalaisia kirjoja täällä, jopa ilman postimaksua.. Mukavaa puutarhapäivää sinullekin.

Leena Lumi kirjoitti...

Tosi kiva kun luet suomeksikin, että äidinkielesi säilyy. Voithan kertoa 'parhaat' palat miehellesi.

Löysin puistostamme kantarelleja ja tulin välillä paistamaan leivän päälle herkkua kera sipulihakkeluksen.

Jatketaan...nauttimista!

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Leena Lumi, näppärästihän sai tilattua suomalaisenkin kirjan. Kanttarellit ovat tosi herkkua.