Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.

Ensimmäinen nainen

Ensimmäinen nainen (2019) av Johanna Venho on historiallinen romaani Sylvi Kekkosesta, osaksi kirjoitettu kuin autofiktion, osaksi osia hänen päiväkirjoista ja kirjeistä.
Leena Lumi on myös lukenut: TÄÄLLÄ.

Romaani naisesta, joka löytää itsensä ja kirjailijanäänensä ja toivoo, että yhden elämän elettyään ehtisi vielä aloittaa toisen.
" - Eipä voi kovin monessa maassa ensimmäinen nainen yksikseen liikuskella. - Minä en siihen lupia ala kyselemään." Julkinen rooli kätki radikaalin Sylvin, joka oli yhtaikaa ujo ja rohkea, lempeä ja pisteliäs, turvallisuushakuinen emo ja kapinallisuutta suosiva feministi. Vaativassa asemassaan hän varjeli itsenäisyyttään ja säilytti omat ystävänsä. Kun yksi tärkeimmistä, kirjailija Marja-Liisa Vartio kuolee kesällä 1966, Sylvi lähtee Katerman mökin rauhaan. Toisaalla Sylvin toinen ystävä, kuvanveistäjä Essi Renvall pohtii Sylvin muotokuvaluonnoksen äärellä, miten ilmentää veistoksella Sylvin monitahoisuutta. Voiko toista koskaan todella tuntea ja entä jos ei pääsekään kasvamaan omaan mittaansa?

3 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Varmasti mielenkiintoinen kirja! Mukava joulukuuta💗

aimarii kirjoitti...

Tämä kirja kiinnostaa.

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Päde, kiitos samoin.

aimarii, löytyy varmasti kisjastosta.