Me ollaan sulatettu pakastin, yritetään tyhjentää jääkaappia ja ruokakaappia. Tammikuu on hyvä aika yrittää syödä kaapit tyhjäksi, leipoa vähän, filosofioida taikinaa vaivatessa. Minä tein kiisselin hillopurkkien lopuista, joukkoon muutama rusina, hedelmä ja joku pakastemarja. Purkit tiskiin ja kierrätykseen, säästin muutaman sentin. Ja lisää tilaa.
8 kommenttia:
Hyvä nimi kiisselille! Se vaan, että minä aion Ajan patinaa kirjan takia nyt säästää suuren osan purkeistani: niistä voi tehdä ihan mitä vain yhtä hyvin kuin hylätystä viinilasista...
Ehkä minäkin osallistun tähän nuukuusjuttuun yhdellä ruokaohjeella, mutta myöhemmin.
Meillä on aina syöty kiisseleitä, kaikkialla ei. Kiisseliä syödään Satakunnassa ja Varsinais-Suomea -etenkin.
Leena, purkkeja saa tosiaan säästää, ne kauneimmat, mutta jos vain turhaa vie tilaa niin kannattaa välillä heittää pois.
Kiisseli on hyvää, voi syödä muulloinkin kuin jouluna.
Inelma, erikoisesti kesällä on herkkua.
Kiisseli onkin hyvää ja sitä voi ihan hyvin syödä vaikka toisena ruokana leivän kera.
Tai iltapalanakin on hyvää.
Mun pitäisi myös alkaa tekeen samaa kuin sinäkin, tyhjentää ruokakaappeja ja pakastinta, eli syödä sieltä ensin kaikki pois ennenkuin hakee kaupasta lisää.
Kiitos ideasta ja vinkistä!
Harakka, tammikuu on hyvä kuukausi kaappien tyhjentämiseen, yrittää ostaa vähemmän ja eikä heittää mitään pois.
Sain alkuviikolla äitini valmistamaa sekahedelmäkiisseliä ja riisipuuroa. Kyllä maistuivat taivaallisen hyvältä!
Rita, minäkin käyn äitini luona syömässä hyvää kiisseliä :)
Lähetä kommentti