Inkivääri, siksi laitoin niin pienen reseptin, ettei tartte jakaa toisten kanssa :) Meillä ostohillojen loppuja, itse emme poimi paljo, kun kalliollamme on vain maistiaisiksi.
Kyllä kiisseli onkin hyvää, tulee vaan liian harvoin tehtyä. Silloin kun lapset olivat pieniä, tarjosinkin heille kiiseliä leivän kanssa ja kyllä kelpasi. Pitäisköhän ensi viikonlopuksi tehdä, kun tyttö tulee kotiin, hmm. Kiitos muistinvirkistyksestä!
Ai ai kun tällaisena talvipäivänä, kun ulkona pyryttää, mansikkakiisseli olis kovasana. Siihen kun sais letun kaveriksi niin nam. Söin silmilläni, huomasitko kun vähän hupeni?
Voi kun olet ahkera! Minä syön marjat pakkasesta. Sulatan mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa ja mustaviinimarjaa keskenään. Täytyykin hakea ulkovaraston pakkasesta marjoja sulamaan. Mansikat ostan. Mustikat saan tuosta lähimetsästä. Yleensä niitä piisaa seuraavaan satoon saakka, kun haluan niitä pitkälle kevääseen syödä. Pari mustaviinipensasta on myös kasvamassa. Yritän omavaraiseksi;)
Kiisseli on hyvää, teen joskus itselleni pienen annoksen, kun mies ei välitä. Mielummin kyllä tehosekoitan pakastemarjat banaanin kanssa pirtelöksi, siitä tulee kivan raikasta ja vitamiinitkin säilyvät paremmin kuin keitettäessä.
13 kommenttia:
Tiedätkö, tein juuri eilen kiisselin viimeisistä mustikoista ja mansikoista. Tyjää ei tule, sillä omppuhillossa piisaa. Kiisselit ovat herkkua!
PS. Ja kiisselit ovat myös monin tavoin terveellisiä ja hyväksi myös vatsalle.
Leena, nami, erityisesti mustikkakiisseli on ihan lääkettä. Kiva jälkiruoka, mitä ei tartte ostaa valmiina.
Herkkua varmasti, minun ei tule tehtyä, kun muut eivät suostu syömään - syömme siis marjat suoraan pakasteesta sellaisenaan tai vaikkapa marjarahkana.
Inkivääri, siksi laitoin niin pienen reseptin, ettei tartte jakaa toisten kanssa :) Meillä ostohillojen loppuja, itse emme poimi paljo, kun kalliollamme on vain maistiaisiksi.
Kyllä kiisseli onkin hyvää, tulee vaan liian harvoin tehtyä.
Silloin kun lapset olivat pieniä, tarjosinkin heille kiiseliä leivän kanssa ja kyllä kelpasi.
Pitäisköhän ensi viikonlopuksi tehdä, kun tyttö tulee kotiin, hmm.
Kiitos muistinvirkistyksestä!
Harakka, minä aina "tilaan" kiisseliä, kun menen äitini luo kylään :)
Ai ai kun tällaisena talvipäivänä, kun ulkona pyryttää, mansikkakiisseli olis kovasana. Siihen kun sais letun kaveriksi niin nam.
Söin silmilläni, huomasitko kun vähän hupeni?
Herkullisen näköistä mansikkakiisseliä, nam!
Voi kun olet ahkera! Minä syön marjat pakkasesta. Sulatan mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa ja mustaviinimarjaa keskenään. Täytyykin hakea ulkovaraston pakkasesta marjoja sulamaan. Mansikat ostan. Mustikat saan tuosta lähimetsästä. Yleensä niitä piisaa seuraavaan satoon saakka, kun haluan niitä pitkälle kevääseen syödä. Pari mustaviinipensasta on myös kasvamassa. Yritän omavaraiseksi;)
Anna, lettuja tai korppuja, kesä maku.
Susanne, helppo tehdä, ihan oman maun mukaan.
Rita, meillä ei paljon ole marjoja pakkasessa, suurin osa menee suuhun auringonlämpöisenä kesällä :)
Kiisseli on hyvää, teen joskus itselleni pienen annoksen, kun mies ei välitä. Mielummin kyllä tehosekoitan pakastemarjat banaanin kanssa pirtelöksi, siitä tulee kivan raikasta ja vitamiinitkin säilyvät paremmin kuin keitettäessä.
Kuusenkerkkä, nyt meillä oli noita hillonloppuja. Pirtelöt on hyviä, niitä kans tehdään aika usein, terveellinen välipala.
Lähetä kommentti