Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitä löytyy täällä.

Mansikkakiisseliä

Sunnuntaisin on kiva tehdä yksinkertainen jälkiruoka.Enköhän kohta ole tyhjentäny kaikki hillopurkkien loput.

13 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Tiedätkö, tein juuri eilen kiisselin viimeisistä mustikoista ja mansikoista. Tyjää ei tule, sillä omppuhillossa piisaa. Kiisselit ovat herkkua!

Leena Lumi kirjoitti...

PS. Ja kiisselit ovat myös monin tavoin terveellisiä ja hyväksi myös vatsalle.

♥ Hannele kirjoitti...

Leena, nami, erityisesti mustikkakiisseli on ihan lääkettä. Kiva jälkiruoka, mitä ei tartte ostaa valmiina.

Inkivääri kirjoitti...

Herkkua varmasti, minun ei tule tehtyä, kun muut eivät suostu syömään - syömme siis marjat suoraan pakasteesta sellaisenaan tai vaikkapa marjarahkana.

♥ Hannele kirjoitti...

Inkivääri, siksi laitoin niin pienen reseptin, ettei tartte jakaa toisten kanssa :) Meillä ostohillojen loppuja, itse emme poimi paljo, kun kalliollamme on vain maistiaisiksi.

Harakka kirjoitti...

Kyllä kiisseli onkin hyvää, tulee vaan liian harvoin tehtyä.
Silloin kun lapset olivat pieniä, tarjosinkin heille kiiseliä leivän kanssa ja kyllä kelpasi.
Pitäisköhän ensi viikonlopuksi tehdä, kun tyttö tulee kotiin, hmm.
Kiitos muistinvirkistyksestä!

♥ Hannele kirjoitti...

Harakka, minä aina "tilaan" kiisseliä, kun menen äitini luo kylään :)

Anna kirjoitti...

Ai ai kun tällaisena talvipäivänä, kun ulkona pyryttää, mansikkakiisseli olis kovasana. Siihen kun sais letun kaveriksi niin nam.
Söin silmilläni, huomasitko kun vähän hupeni?

Susanne kirjoitti...

Herkullisen näköistä mansikkakiisseliä, nam!

Rita kirjoitti...

Voi kun olet ahkera! Minä syön marjat pakkasesta. Sulatan mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa ja mustaviinimarjaa keskenään. Täytyykin hakea ulkovaraston pakkasesta marjoja sulamaan. Mansikat ostan. Mustikat saan tuosta lähimetsästä. Yleensä niitä piisaa seuraavaan satoon saakka, kun haluan niitä pitkälle kevääseen syödä. Pari mustaviinipensasta on myös kasvamassa. Yritän omavaraiseksi;)

♥ Hannele kirjoitti...

Anna, lettuja tai korppuja, kesä maku.

Susanne, helppo tehdä, ihan oman maun mukaan.

Rita, meillä ei paljon ole marjoja pakkasessa, suurin osa menee suuhun auringonlämpöisenä kesällä :)

Kuusenkerkkä kirjoitti...

Kiisseli on hyvää, teen joskus itselleni pienen annoksen, kun mies ei välitä. Mielummin kyllä tehosekoitan pakastemarjat banaanin kanssa pirtelöksi, siitä tulee kivan raikasta ja vitamiinitkin säilyvät paremmin kuin keitettäessä.

Hannele kirjoitti...

Kuusenkerkkä, nyt meillä oli noita hillonloppuja. Pirtelöt on hyviä, niitä kans tehdään aika usein, terveellinen välipala.