Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.

English bread pudding

Tuure kysyi, jos Leipävanukas on sama kuin Köyhät ritarit, ei. Vispaa muna ja kermamaito, lisää fariini- ja vaniljasokeri. Kaada sekoitus leivän päälle ja anna seista 10 minuuttia. Sirottele päälle kanelia ja fariinisokeria, peitä alumiinikalvolla. Paista uunissa 20 min 175°C. Poista alumiinikalvo ja anna olla uunissa 20 min kunnes valmis. Aloitin laittamalla rusinat likoomaan konjakkiin.
Voitele leivän siivut ja laita limittäin uunivuokaan.Mieheni ei itkenyt, vaikka otin hyvää konjakkia..

11 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Tässä siis englantilaisten yksi budding. Kiintoisaa.

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Leena, ehkä se tavallisin, Suomessa leipävanukas.
Tosi hyvää, syönyt sitä Englannissakin.

Harakka kirjoitti...

Voi nam, kun on varmasti hyvää!

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Harkka, jos leipää kotona niin tee.

Zilga kirjoitti...

Varmasti hyvää, mutta liitinki puristaa jo nyt, niin ei voi tehdä ;)

Hannele kirjoitti...

Zilga, voihan maistaa ½ annosta ;)

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Ai juu tälläistä!! Näyttää tosi herkulliselta.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Tein, maistoin, tosi hyvää, vaikka käytin täysjyväleipää.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Tuure, hienoa, juuri sitä yritin vihjailla, että täysjyväleipä käy yhtä hyvin, jollei ihan paremmin.

Rita kirjoitti...

Voi, olin aivan unohtanut tämän! Äitini tapasi tehdä tätä silloin tällöin pullantähteistä. Konjakkia ei käyttänyt. Mansikka- tai muuta hilloa pani pullien päälle. Sitten vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa paistosta NAUTITTIIN. Alko vesi nousta kielelle. Että on voinut tämän unohtaa...

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Rita, joo, pullan tähteistäkin tulee namia, hillo käy hyvin. Tämä konjakki ei välttämätön, mutta jotenkin tulee enammän makua. Voi tarjota myös vaniljakastikkeen kanssa.