Tuure kysyi, jos Leipävanukas on sama kuin Köyhät ritarit, ei. Vispaa muna ja kermamaito, lisää fariini- ja vaniljasokeri. Kaada sekoitus leivän päälle ja anna seista 10 minuuttia. Sirottele päälle kanelia ja fariinisokeria, peitä alumiinikalvolla. Paista uunissa 20 min 175°C. Poista alumiinikalvo ja anna olla uunissa 20 min kunnes valmis. Aloitin laittamalla rusinat likoomaan konjakkiin.
Voitele leivän siivut ja laita limittäin uunivuokaan.Mieheni ei itkenyt, vaikka otin hyvää konjakkia..
11 kommenttia:
Tässä siis englantilaisten yksi budding. Kiintoisaa.
Leena, ehkä se tavallisin, Suomessa leipävanukas.
Tosi hyvää, syönyt sitä Englannissakin.
Voi nam, kun on varmasti hyvää!
Harkka, jos leipää kotona niin tee.
Varmasti hyvää, mutta liitinki puristaa jo nyt, niin ei voi tehdä ;)
Zilga, voihan maistaa ½ annosta ;)
Ai juu tälläistä!! Näyttää tosi herkulliselta.
Tein, maistoin, tosi hyvää, vaikka käytin täysjyväleipää.
Tuure, hienoa, juuri sitä yritin vihjailla, että täysjyväleipä käy yhtä hyvin, jollei ihan paremmin.
Voi, olin aivan unohtanut tämän! Äitini tapasi tehdä tätä silloin tällöin pullantähteistä. Konjakkia ei käyttänyt. Mansikka- tai muuta hilloa pani pullien päälle. Sitten vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa paistosta NAUTITTIIN. Alko vesi nousta kielelle. Että on voinut tämän unohtaa...
Rita, joo, pullan tähteistäkin tulee namia, hillo käy hyvin. Tämä konjakki ei välttämätön, mutta jotenkin tulee enammän makua. Voi tarjota myös vaniljakastikkeen kanssa.
Lähetä kommentti