Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.

Köyhät ritarit á la Hannele

Sopivaa tammikuun syötävää. Lapsena oli Köyhät Ritarit maidossa uitettuja kuivia ranskanleivän siivuja, mielellään sokeria päälle. Mutta elokuvassa Kramer vastaan Kramer Dustin Hoffman teki enemmän omellettia muistuttavaa, laittoi monta munaa joukkoon. Miksi valkoista leipää?
Yhtä hyvin tummaa, vaikka hapanleipää. Tarjoa pekonin kanssa.

12 kommenttia:

Zilga kirjoitti...

Nyt tuli aamupalan aika nam..
Kokeilen ja pelkään ihastuvani.

Leena Lumi kirjoitti...

Hannele, ne lapsuuden köyhät ritarit, nehän olivat suurta herkkua ja mansikkahillon kanssa! Olen koko ikäni syönyt tummaa leipää, nyt löysin satakuntalaista kakkoa muistuttavan hiivaleivän, jossa mukana myös ruisjauhoa sopivasti. Muistuttaa leipää, jota olemme Saksassa syöneet, kutsumme puolihulluksi ja nyt syön sitä. Vaihtelu virkistää - joskus.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Zilga, ei tartte pelätä, ihan terveellistä :)

Leena, tumma leipä on hyvää paahdettunakin.
Voi joskus ajatelle uudella tavalla ja löytää uusia terveellisiä herkkuja. Vanhoista perinteistä.

tia kirjoitti...

Köyhiä ritareita voisikin kokeilla tummasta leivästä, nam.

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Tia, tumma paahdettu leipäkin on namia.

Harakka kirjoitti...

Mäkin muistan, kun meillä tehtiin köyhiä ritareita, ne tehtiin joskus pullan siivustakin, mansikkahilloo ja kermaa päälle.
Mutta nää sun onkin paljon terveellisemmät!

Allu kirjoitti...

Tollaistahan on Saksassa aina syöty, nimeltään Strammer Max ja sitä saa jopa jostain kahviloista tai baareistakin.

Hane kirjoitti...

Ihana aamupalavihje. Mä syön muutenkin aina kananmunan ja pari tummaa leipää aamulla, tällä saa vähän vaihtelua aamuun...Kiitos vinkistä !

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Harakka, nyt muistutit noista hyvistä pullista, leivon pullaa kesällä joskus vain saadakseni tehdä korppuja :)

Allu, tälläist herkut saa tehdä kotona useinmiten.

Hane, pitää masun täynnä muutaman tunnin.

Unelma kirjoitti...

Sinulla on aina niin hyvät ja tervelliset eväät esittelyssä. Paahdettu ruisleipä on minunkin herkkuani.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Tykkään! Eikö tämä ole sama asia kuin leipävanukas?

Mukavaa viikonloppua!

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Unelma, yksinkertaista ja hyvää pitää olla.

Tuure, ei ihan sama kuin leipävanukas, voinhan siitäkin joskus kertoa, namia.