Sopivaa tammikuun syötävää. Lapsena oli Köyhät Ritarit maidossa uitettuja kuivia ranskanleivän siivuja, mielellään sokeria päälle. Mutta elokuvassa Kramer vastaan Kramer Dustin Hoffman teki enemmän omellettia muistuttavaa, laittoi monta munaa joukkoon. Miksi valkoista leipää?
Yhtä hyvin tummaa, vaikka hapanleipää. Tarjoa pekonin kanssa.
12 kommenttia:
Nyt tuli aamupalan aika nam..
Kokeilen ja pelkään ihastuvani.
Hannele, ne lapsuuden köyhät ritarit, nehän olivat suurta herkkua ja mansikkahillon kanssa! Olen koko ikäni syönyt tummaa leipää, nyt löysin satakuntalaista kakkoa muistuttavan hiivaleivän, jossa mukana myös ruisjauhoa sopivasti. Muistuttaa leipää, jota olemme Saksassa syöneet, kutsumme puolihulluksi ja nyt syön sitä. Vaihtelu virkistää - joskus.
Zilga, ei tartte pelätä, ihan terveellistä :)
Leena, tumma leipä on hyvää paahdettunakin.
Voi joskus ajatelle uudella tavalla ja löytää uusia terveellisiä herkkuja. Vanhoista perinteistä.
Köyhiä ritareita voisikin kokeilla tummasta leivästä, nam.
Tia, tumma paahdettu leipäkin on namia.
Mäkin muistan, kun meillä tehtiin köyhiä ritareita, ne tehtiin joskus pullan siivustakin, mansikkahilloo ja kermaa päälle.
Mutta nää sun onkin paljon terveellisemmät!
Tollaistahan on Saksassa aina syöty, nimeltään Strammer Max ja sitä saa jopa jostain kahviloista tai baareistakin.
Ihana aamupalavihje. Mä syön muutenkin aina kananmunan ja pari tummaa leipää aamulla, tällä saa vähän vaihtelua aamuun...Kiitos vinkistä !
Harakka, nyt muistutit noista hyvistä pullista, leivon pullaa kesällä joskus vain saadakseni tehdä korppuja :)
Allu, tälläist herkut saa tehdä kotona useinmiten.
Hane, pitää masun täynnä muutaman tunnin.
Sinulla on aina niin hyvät ja tervelliset eväät esittelyssä. Paahdettu ruisleipä on minunkin herkkuani.
Tykkään! Eikö tämä ole sama asia kuin leipävanukas?
Mukavaa viikonloppua!
Unelma, yksinkertaista ja hyvää pitää olla.
Tuure, ei ihan sama kuin leipävanukas, voinhan siitäkin joskus kertoa, namia.
Lähetä kommentti