Hannele, nyt minulla on sama kuin Aililla eli mieheni osaa tehdä upean kirkkaan läskisoosin ja kun sitä himolla söin, olin vähällä joutua sairaalaan;-)
Mutta: Ne leivänpalasten maut, kun niitä vähän paistettiin siinä, ne olivat sitten hyviä!
Mieleen tulevat kaikki ihanat perinneruuat, joita äitini laittoi. Mieheni oli nuorena hyvin laiha, ja äiti laittoi aina opiskeluajan joululomilla ja kesälomilla lihottavia herkkuja. Vastapaistettuja munkkeja en voinut vastustaa - en voi sietää niitä kylminä.
Kalakukon kuori oli erinomaista tiristyksen kanssa. Kun olin lapsi, pidin mummon laittamista mykyletuista. Hän teki niistä ihan pieniä ja ohuita ja paitoi ne suoraan hellan päällä. Ihania. (Lihaa syötiin maalla harvoin.)
12 kommenttia:
Nam sanon minäkin :)
Amalia, eikö olekin hyvää :)
Meillä mamma paistoi läskin ja siinä rasvassa dippasimme ruisleipää...silloin vain ei dipattu vaan kastettiin... ja hyvää oli ...☺☺
Irmastiina, parasta kun leipä vähän ruskistuu :)
Nam, tää tykkää kans!
Pakkasella pitää syödä tuhdisti, Hgissä -16 astetta.
SusuPetal, meillä -10 ja mies pyöräilee...
Läskiä tarvii että pysyy lämpimänä.
Tuo voi helposti närästää.;)
Sylvi, ninn totta tuo.
Aili-mummo, ei minua koskaan...
Nykyäänhän saa taas tällästakin syödä.
Hannele, nyt minulla on sama kuin Aililla eli mieheni osaa tehdä upean kirkkaan läskisoosin ja kun sitä himolla söin, olin vähällä joutua sairaalaan;-)
Mutta: Ne leivänpalasten maut, kun niitä vähän paistettiin siinä, ne olivat sitten hyviä!
Mieleen tulevat kaikki ihanat perinneruuat, joita äitini laittoi. Mieheni oli nuorena hyvin laiha, ja äiti laittoi aina opiskeluajan joululomilla ja kesälomilla lihottavia herkkuja. Vastapaistettuja munkkeja en voinut vastustaa - en voi sietää niitä kylminä.
Kalakukon kuori oli erinomaista tiristyksen kanssa. Kun olin lapsi, pidin mummon laittamista mykyletuista. Hän teki niistä ihan pieniä ja ohuita ja paitoi ne suoraan hellan päällä. Ihania. (Lihaa syötiin maalla harvoin.)
Leena Lumi, läskisoosi on kans namia, mut ei ihan samaa... Paistettu leipä namia, erityisesti talvella.
Anna Amnell, vastapaistetut munkit on ihania, niitäkään ei usein saa. Kalakukkoa en ole koskaan maistanut.
Lähetä kommentti