Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitä löytyy täällä.

Läskii

Joskus talvipakkasella himoitsen läskis paistettuu ruisleipää.
Sellasta mitä mummu teki joskus 1950-luvulla. Nami.

12 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Nam sanon minäkin :)

♥ Hannele mummu kirjoitti...

Amalia, eikö olekin hyvää :)

Irmastiina kirjoitti...

Meillä mamma paistoi läskin ja siinä rasvassa dippasimme ruisleipää...silloin vain ei dipattu vaan kastettiin... ja hyvää oli ...☺☺

♥ Hannele på Hisingen kirjoitti...

Irmastiina, parasta kun leipä vähän ruskistuu :)

SusuPetal kirjoitti...

Nam, tää tykkää kans!

Pakkasella pitää syödä tuhdisti, Hgissä -16 astetta.

♥ Hannele kirjoitti...

SusuPetal, meillä -10 ja mies pyöräilee...

sylvi kirjoitti...

Läskiä tarvii että pysyy lämpimänä.

Aili-mummo kirjoitti...

Tuo voi helposti närästää.;)

♥ Hannele mummu kirjoitti...

Sylvi, ninn totta tuo.

Aili-mummo, ei minua koskaan...
Nykyäänhän saa taas tällästakin syödä.

Leena Lumi kirjoitti...

Hannele, nyt minulla on sama kuin Aililla eli mieheni osaa tehdä upean kirkkaan läskisoosin ja kun sitä himolla söin, olin vähällä joutua sairaalaan;-)

Mutta: Ne leivänpalasten maut, kun niitä vähän paistettiin siinä, ne olivat sitten hyviä!

Anna Amnell kirjoitti...

Mieleen tulevat kaikki ihanat perinneruuat, joita äitini laittoi. Mieheni oli nuorena hyvin laiha, ja äiti laittoi aina opiskeluajan joululomilla ja kesälomilla lihottavia herkkuja. Vastapaistettuja munkkeja en voinut vastustaa - en voi sietää niitä kylminä.

Kalakukon kuori oli erinomaista tiristyksen kanssa. Kun olin lapsi, pidin mummon laittamista mykyletuista. Hän teki niistä ihan pieniä ja ohuita ja paitoi ne suoraan hellan päällä. Ihania. (Lihaa syötiin maalla harvoin.)

♥ Hannele på Hisingen kirjoitti...

Leena Lumi, läskisoosi on kans namia, mut ei ihan samaa... Paistettu leipä namia, erityisesti talvella.

Anna Amnell, vastapaistetut munkit on ihania, niitäkään ei usein saa. Kalakukkoa en ole koskaan maistanut.