Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.

Kirjastossa

Uusin käännös Virginia Woolfin kirjoista, The Voyage Out, lukenut neljä; Mrs Dallowayn näin filminä. A Room of One's Own kuvasi naisten historiaa mielenkiintoisesti, tosin ei rahvaan silmillä.Orlando pitäis lukee uudestaa, Majakan pudotin ihan oikeesti mereen veneessä lukiessani..Sofi Oksasen Baby Jane teki mieli lukea. Leenakin on lukenut tuo Kirjat jotka muuttivat maailman, niistä 50 minä lukenut kait 22, kaipasin joitakin, Franz Kafka ei mukana, minulle tärkeä. Napoleonin mielikirja; Goethen 'Nuoren Wertherin kärsimykset', Die Leiden des jungen Werther, on tosiaan lukemisen arvoinen vieläkin, nuori Goethe kirjoitti 1774.

9 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Sait ilmeisesti Majakan kuitenkin kiinni ;o)

lumiomena kirjoitti...

Minä saanut koskaan kiinni Majakasta, vaikka en sitä ole kirjahyllystäni minnekään kadottanut ;) Orlando ja Mrs Dalloway sen sijaan ovat merkittäviä, aikaa kestäviä kirjoja.

♥ Hannele på Hisingen kirjoitti...

Heljä, mieheni pelasti, oli aika kurjassa kunnossa kun palautin kirjastoon ;)

Lumiomena, Woolf on vaativa kirjailija.

Daniel kirjoitti...

Härligt med böcker å gamla klassiker. Ett måste i sommar på beachen i finnbyn!

♥ Hannele kirjoitti...

Daniel, du får gärna låna av mej ;)

Harakka kirjoitti...

Jouduitko korvaamaan Majakan, kun sen siinä kunnossa takaisin veit?

Leena Lumi kirjoitti...

Woolf on vaativa ja antava kirjailija. Mrs. Dallowayn olen lukenut niin monasti, että kirja on ihan räsä. Orlando odottaa suvea, sillä se on yksi niistä, jotka luen puutarhassa.

En minäkän ollut lukenut edes puolta niistä kirjoista, jotka oli mainittu teoksessa Kirjat jotka muuttivat maailmaa. Minun listani olisi ollut hieman eri, mutta speciaalia, että Setä Tuomon tupa oli siellä ja sinne se kuuluu.

vilukissi kirjoitti...

Mielenkiintoista...pitääkin hankkia tuo kirjat jotka muuttivat maailman...En ole lukenut yhtäkään Woolfia, mutta Mrs Dallowayn (olikohan Suomeksi "Tunnit") katsoin ja ihastuin.

♥ Hannele kirjoitti...

Harakka, en, annoin kuivua kunnolla :)

Leena Lumi, en minä nyt niin syvästi käynyt koko kirjalistaa läpi, mut onhan kiva vertailla.

Vilukissi, Mrs Dalloway on hyvä vahva filmi.