Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.

Homo aboensis Turku

Homo aboensis Jarkko Laineen (1947–2006) Turku-aiheisia tekstejä viideltä vuosikymmeneltä. Nuortavimmaa, seesteistä tarkkuutta, tarttuvia otteita, vanhemman miehen viisautta. Turku oli Laineelle rakas ja se näkyi ja tuntui hänen teksteissään vahvana. Kotikaupungin miljöö väritti hänen tuotantoaan ja persoonaansa. Koko uran ajalta poimittujen Turku-helmien ohella tämä teos sisältää myös Soutajat Aurajoella -kirjan tekstit. Homo aboensis julkaistaan Turussa Jarkko Laineen 70-vuotissyntymäpäivänä 17.3.2017.

Laineen esikoiskokoelma Muovinen Buddha ilmestyi vuonna 1967. Neljä kertaa valtionpalkittu tuotantokäsittää kaksikymmentä runokokoelmaa, seitsemän romaania, novellikokoelmia, aforismikokoelmia, sitaattiantologioita, näytelmiä, kuunnelmia, laulunsanoituksia ja käännöstöitä. Laine oli sukupolvensa merkittävimpiä kirjailijoita, jonka ilmaisun asteikko ulottuu ilkikurisesta irrottelusta tummansävyisiin tilityksiin ja koskettaviin rakkaudentunnustuksiin.
Donna mobile on lukenut: TÄÄLLÄ.

2 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Hannele, en ole kuullutkaan!

♥♥

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Leena Lumi, luulisin että olisi mieleesi ❤️