Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.

tätä söin sairaalas 55 vuatta sit

Lapsena paljon sairaalassa "vale-astman" takia, tätä luumuKiisseliä saatiin jälkiruuaksi ja minusta se maistui sairaallalle, en halunut syödä aikuisena. Nyt teki mieli ja ihan hyvää! Vieläkö sitä tehdään?

17 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥joskus jouluksi teen..harvemmin muuten. Tykkään kyllä luumuista, niin tuoreista kuin kuivatuista :)

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Riitta Sinikka, mieheni tykkää kuivatuista luumuista ♥

ritva kirjoitti...

Luumukiisseliä en kyllä ole koskaan tehnyt,ainoastaa sekahedelmä kiisselissä on luumuja:)

Sky Mikaela kirjoitti...

No näinhän mie vähän tuumailinkin :)

Luumukiisseli on hyvää, varsinkin kermavaahdon kanssa ;)

Hannele kirjoitti...

Ritva, sekahedelmä on ihan erilaista...

Tanja, olen sen nyt todennut :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Enpä olisi arvannut, mitä se on..:)

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Irmastiina, siitä tuli tosi mustaa!

Leena Lumi kirjoitti...

Hannele, Satakunnassa tehdään vähintäin jouluksi kuivtuista sekahedelmistä kiisseliä, joka nautitaan kerman tai kermavaahdon kera. Anoppini teki usein sen sijasta luumukräämiä, jossa siis vain luumuja ja se ei tuntunut oikein kiisseliltä eli paksumpaa ja se nautittiin jälkiruokana hienoista jalallisista kulhoista kerman kera. Itse olen jalostanut välimuodon: Teen kiisselin kuivatuista aprikooseista ja luumuista, jotka on saksittu ihan pieniksi. Sitä sitten kera kuohukerman.

Nyt on aika syödä puista tuoreita luumuja.

Kyllä sulla oli sairaalassa minusta permaa kuin eräällä vakavasti onnettomuudessa loukkaantuneella nuorella neidolla, joka halusi kotiin siksi, että sairaalassa ruokana linssikeittoa. Hän vain sitten lakkasi syömästä ja koska haima vaurioitui polkupyöräonnettomuudessa, ja kunto tosi huono, sillä 11-vuotiasta ei voi tässä tapauksessa leikata, vaan muut keinot, pääsi kotihoitoon, että ei vallan nääntynyt.

Hallatar kirjoitti...

Totta kai. Luumu ja rusinakiisseliä syödään perinteisesti jouluna ja se sopii muulloinkin herkuksi. Sopii erinomaisesti riisipuuron kanssa. Nam.

Hallatar kirjoitti...

Mikä on vale-astma?

A kirjoitti...

Luumukiisseliä tehdään ainakin jouluksi, ja voi sitä muulloinkin syödä. Minä syön kuivattuja luumuja lähes päivittäin..:)

Sky Mikaela kirjoitti...

Me tehdään jouluna luumukräämiä kiisselin sijaan :)

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Leena Lumi, sekahedelmäkiisseli on ihan eri! Sitä meillä joka joulu ♥

Hannele kirjoitti...

Una, rusinakiisseli on namia, sitä joskus teen. Silloin sanottiin vale-astma, ehkä sama kuin Valekuristustauti...?

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Aili Mummo, minusta luumukiisseli maistui sairaalalle... Mieheni syö luumuja melkein joka päivä ♥

Tarja, en tiedä oikeestaan eroa kräämin ja kiisselin välillä, melkein samaa...

Leena Lumi kirjoitti...

No, tulihan se sieltä: sekahedelmäkiisseli;) Minä olen vain siksi muutanut sitä, että pidämme siitä niin enempi, että vain aprikoosit ja luumut. Se on hyvää kerman kera tai sitten myös/lisäksi riisipuuron kanssa.

En osaa tehdä sitä kunnon luumukräämiä, mutta mulla on jossain satakuntalainen keittokirja...

Hannele mummu kirjoitti...

Leena Lumi, nykyäänhän ihan eri lasten olla sairaalassa: vanhemmathan saavat nukkua sairaalassa lapsen kanssa samassa huoneessa!