Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.

Intialaista

Tyttäreni kanssa ravintolassa lounaalla melkein kerran viikossa. Lapsenlapset rakastavat intialaista ruokaa, lautanen tyhjenee. Näin oppivat, heidän kanssa helppo liikkua.
Butter Chicken, ei jää murustakaan hukkaan pikkusiskolta.

13 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Se on kiva, kun lapsien kanssa liikutaan ja mennään erilaisiin paikkoihin, niin oppivat.

Aili-mummo kirjoitti...

Hienoa että lapset pitävät kovasti maustetusta ruuasta..:)))

Anna Amnell kirjoitti...

Pikkusisko on saanut ottaa kotona ruoan omakseen!:)

Meidän lapset olivat nirsoja, heillä oli lempiruoat ja tein ruokalistat niiden mukaan. Kahdesta on tullut siitä huolimatta monikulttuuristen ruokien ja makujen ystävä. Yhdellä on allergiarajoitteita kuten minullakin. Lapsetkin ovat erilaisia kuten me aikuiset.:)

Anna Amnell kirjoitti...

Lapsenlapsesi saavat kasvaa monikulttuurisessa maassa, jossa ruoka ja ulkona syöminenkin on edullista. SE on suuri etu.

Meille sama tuli vasta, kun muutimme Kanadaan. Suomessa ruoka oli ennen kallista. Erikoisruat piti laittaa itse, jos löysi aineksia. Lapset pitivät myös suomalaisista perinneruoista.

Toisaalta yksi lasten lempiruoista oli kyproslainen sgaghetti, jonka reseptin opin jo opiskeluaikana eräältä englantilaisleta työtoveriltani.

Aloitit kiinnostavan aiheen. Komenttini kasvoi kirjoitukseksi.:)

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ Ihana tapa tullut teille! Mekin käymme mieluusti ulkona syömässä!

Hannele på Hisingen ♥ kirjoitti...

Harakka, oppivat että eihän tämä mitään ihmeellistä.

Aili-mummo, nämä lapset tykkäävät kaikesta ruuasta :)

♥ Hannele mummu kirjoitti...

Anna Amnell, jos katsot yläkuvaa niin näet että pikkusisko aina meidän mukana ravintolassa :)

Hannele på Hisingen ♥ kirjoitti...

Anna Amnell, niin, normaali lounas maksaa noin 7€ ja monikulttuurista löytyy, jos sitä haluaa. Minusta lounas Suomessa halvempaa, mutta minusta niin puuromaista, vähän lihaa... Turussa Wiklundin ravintolas muistan, harvoin Suomes.

♥ Hannele kirjoitti...

Riitta Sinikka, on tosi kiva seurustella tyyytäreni kanssa!

Anna Amnell kirjoitti...

Asun kaupunginosassa, joka on täynnä ravintoloita. Samassa talossakin on kaksi, uusin sushiravintola. Olemme käyneet niistä muutamassa. Ulkona syöminen tulee edelleen kalliiksi.

Soija on suuri ongelma minulle, sitä laitetaan Suomessa joka paikkaan. Samoin sitä on aasialaisessa ruoassa. Muutama päivä sitten kävimme ostokskeskuksessa ja menimme turkkilaiseen ravintolaan, sillä arvasin, että heillä ei käytetä soijaa.

Toisin oli Tsekissä ja Kroatiassa, jossa söimme koko ajan ulkona, vaikka oliismme voineet laittaa ruokaa sukulaistemme luona. Ihastuin varsinkin Kroatiassa kahviloihin, joissa oli iloinen ja ystävällinen tunnelma ja hinnat edullisia. Berliini taas on kallis.

Samoin on PIetari, ainakin Pietarin keskusta.

Hannele på Hisingen ♥ kirjoitti...

Anna Amnell, täällä saa kouluissa syödä hyvää lounasta 4€:lla, kaikki saavat, ei vain eläkeläiset. Perjantaina söin sushia yksin, minulle sopiva pieni annos maksoi 5€, mutta yleensä nuo lounaat noin 7€. Kahvila kakulla tai voileivällä maksaa yhtä paljon kuin kunnon lounas.

Anna Amnell kirjoitti...

On mielenkiintoista lukea siitä, miten asiat on järjestetty Ruotsissa.

Hannele på Hisingen ♥ kirjoitti...

Anna Amnell, en tiedä jos tyttäreni suuri kiinnostus luomuruuasta ja taito laittaa ihanaa ruokaa on tyypillistä ruattalaista, mutta hän tyttäriensä kanssa on minun parasta ruokaseuraa.