Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.

Kesäkeittoo

Hissuksiin kypsytän porkkanat voinokareessa, herneet laitan suoraan lautaselle. "Oikeessa" kesäkeitossa pitää olla maitoa, muuten on vain vihanneskeittoo.. Unelmakin ollut torilla ja keittänyt kesäkeittoo.
Ruisleipää gorgonzola-juuston kans, tai pelkästään sitä juustoo.

7 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Maitoa ja voita pitää olla. Nykyään neuvotaan laittamaan myös sulatejuustoa keiton sekaan, en laittanut.

Olivieno kirjoitti...

Itse en ole aiemmin kesäkeitosta piitannut, mutta anoppini tekee niin hyvää että. Pitääkin pyytää sitä tekemään taas. Ja varmasti on voita ja maitoa. Gorgonzola maistuis kans!

♥ Hannele kirjoitti...

Unelma, sulatejuusto ei ole "oikeeta" juustoo, sisältää kaikenlaista...

Olivieno, vanha kunnon kesäruoka.

Aili-mummo kirjoitti...

1980-luvulla laihduttaessani söin niin paljon kesäkeittoa, ettei sen jälkeen mieli ole tehnyt. Mutta kyllä kilotkin tippuivat.;)

Sen keiton seassa ei ollut voita eikä sulatejuustoa, mutta maitoa oli; söihän sitä, kun oli nälkä, ja töitä piti tehdä kovasti---.

♥ Hannele mummu kirjoitti...

Aili-mummo, keitot eivät ole parasta laihdutukseen. Kunnon pihvit tehokkaampaa, pysyy nälkä poissa ;)

Leena Lumi kirjoitti...

Lapsena sai kunnon kesäkeittoa. Muut lapset eivät pitäneet, minä kylläkin. Tämä taito pitäs opetella...eikö siinä muutakin kuin herneitä ja porkkanaa...

Kokkipoikani laittaa melkein ruokaan kuin ruokaan aina lopuksi nokareen voita. Sillä se suppilovahveromuhennskin sitten petrasi vielä aikaisemmasta.

♥ Hannele på Hisingen kirjoitti...

Leena Lumi, tomaattia, paprikaa ja pieniä herneit, niitä ei saa keittää... Hellästi tämä kesäkeitto on valmistettava, että paras maku esille.