Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.

Roskikseen 500 €

Ruattis heittää joka vuosi jokainen 500 € ruokaa roskikseen.  Et kai heitä tuota vihreetä purjossa roskikseen? Monet huonoja laittaa tähteistä jotain.

15 kommenttia:

Sauerkraut kirjoitti...

Aika paljon ruokaa menee roskiin. Minä olen alkanut ostaa vähemmän, ettei ruoat pilaannu.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Sauerkraut, hyvä, harvoinhan nykyään ruoka pilaantuu..

seijastiina kirjoitti...

Ai kauhee, hyvää purjoa, ei roskiin :P
Kiva kuvat :)

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Seijastiina, monet käyttää vain sen valkosen osan..

Hanni kirjoitti...

En heitä :) Ja en heitä muutenkaan juurikaan ruokaa roskiin, osaan kääntää vanhan ruoan erinäköiseksi seuraavana päivänä. Köyhyys opettaa.

~R&T~ kirjoitti...

Hyvä aihe! Hauskat kuvat.
Meilläkään ei ruoka mene roskiin. Teen tähteistä aina jotain. Isossa perheessä herkästi jää pieni ripaus yli, kun etukäteen ei grammalleen voi tietää miten paljon kukin syö. Yleensä niistä aina sitten tulee seuraavana päivänä jotain muuta tai suoraan annos jollekulle kiireisimmälle. Purjon vihreät osat pakastan talvea odottamaan. Syyskesällä kun vaikka purjokeittoon käytetään vain se valkea. On ihana ottaa pakkasesta kesänraikasta purjoa muihin ruokiin talven mittaan.

Sitten kun virhearvion vuoksi ruoka ei mene muille, sen syö koirat ja kuori yms. biojäte päätyy kompostiin lieroille ja lopulta puutarhaan...

On hirveää haaskuuta heittää ruokaa pois ja tuhlata. Mutta nykyihminen tuhlaa kaikessa :(

Pami kirjoitti...

Minä teen aina tähteistä jotain "herkkua" ja tytär sanoikin yksi päivä, että meillä syödään ihan erilaista ruokaa kuin muilla, sellaisia sotkuja. No, itse käytän samaa sanaa, kun heitän kaikki mahdolliset samaan vuokaan ja hauduttelen leivinuunissa.

Ja purjo käytetään kokonaan ehdottomasti!!

Unelma kirjoitti...

Ei purjoja roskiin, kokonaan käytän.

Harakka kirjoitti...

Kokonaan mäkin purjon käytän.
Mutta sulla siinä onkin hieno vanha jonkinlainen uuni, hella vai mikä on, se on todella ihana!

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Hanni, minäkin olen oppinut.

~R&T~ tuhlaminenhan on tyhmää.

Pina, minäkin osaan taitoa jätteistä.

Unelma, ihme että monet heittää...
Olen kuullut että jopa koulukittiössä.

Harakka, valitettavasti ei ole minun uuni ;)

liskonainen kirjoitti...

ihan kuin olisit tätä joskus ennenkin kysellyt...?

tokikaan purjosta ei heitetä roskiin kuin mullat. eikä monesta muustakaan. ruokaa ostetaan mitä tarvitaan, jos jotain jää, se menee joko pakkaseen tai naamioidaan uudeksi eineeksi.

se köyhyys, se köyhyys...

A kirjoitti...

Tällaiset hamsteriluonteet ostavat helposti liikaa tuoreruokaa, mutta kun ne kaupatkin on pitkän matkan takana, 50 km edestakaisin.
Ei meillä paljon pilaannu silti;/

Ja pienituloisia ollaan, Suomessa;?

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Liskonainen, ei pelkästään köyhyydestä kysymys. Lehdissä kirjoitellaan ja laskettu ettå jokainen heittää joka vuosi 500 € suoraan roskikseen... Eikä se roskien käsittelykään ole ilmasta.

Aili-mummo, mä olen lopettanut hamstraamiset.

hanne virtauksesta kirjoitti...

Ihana tuo vanha kamiina kukkaisten kotina..

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Hanne, näin sen puutarhanäyttelyssä.