Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.

Suvaitsevaisuutta

Ei yksinkertaínen juttu, mutta ei huntukiellot auta näitten naisten elämää. Jotku ruotsalaiset politiikot kieltämässä, pienestä sorretusta ryhmästä kysymys. Aina jotain solvataan.Onneksi ranskalaiset nyt näyttävät mieltään, kun hätyttävät romanit pois maasta vaikka EU-kansalaisia. Ihminen aina joitain sorjimassa, pelätään erilaisuutta.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hmm... Ensinnäkään, huntukielto ei johdu erilaisuuden pelkäämisestä, vaan siitä, ettei julkisilla paikoilla saa olla kasvot peitettynä kokonaan. Tämä koskee ihan kaikkia kansanryhmiä yleisesti ja täten esim. kommandopipojen pitä julkisilla paikoilla on kielletty. Lisäksi näen että romanien häädöllä on myös järkiperäisiä syitä, eikä sekään johdu pelkästään erilaisuuden pelosta. Romanien kulttuuriin ei kuulu yhtä olennaisesti työnteko kuin länsimaiseen kulttuuriin, täten he muistuttavat loisia. Ja faktahan on, että he mieluummin varastelevat kuin tekevät työtä. Tämän olen kuullut suoraa romanin suusta.

Kaikki ei ole niin mustavalkoista kuin miltä näyttää =)

Heljä kirjoitti...

Ei tosiaan heitä auta jos kielto tulee. Pelosta ja tietämättömyydestä kumpuaa uskomattomia ideoita.

♥ Hannele kirjoitti...

Anonyymi, sanoinhan että ei yksinkertaínen juttu, eikä mitään pipoja vielä ole kielletty, mutta keskustelua siitä on paljon ollut. Kouluissa on myös ollut keskustelua tyttöjen minihameista ja liian paljon rintoja paljastavista puseroista. Ei näissäkään jutuissa ole kielto paras ratkaisu.

Heljä, tosi, pahimmassa tapauksessa eivät nämä naiset pääse ulos lainkaan. Monessa tapauksessa on muutoksia tulossa, mutta eivät suomalaisetkaan muuttaessaan mielellään muuta pukeutumistaan.. Musliimiem härnäys ihan "sallittua" monessa maassa nyt, ja monet kauhukertomukset puhdasta politiikkaa.

Mayo kirjoitti...

Anonyymi voisi ottaa oman huntunsa pois ja tulla nimensä kanssa esiin : )

Hannele puhuu asiaa.

♥ Hannele på Hisingen kirjoitti...

Mayo, ihan totta tuo :)

Amalia kirjoitti...

Minä kyllä komppaan vähän tuota anonyymia. en ihan ehkä noin jyrkästi, mutta kuitenkin. Nämä kerjläiset eivät todellakaan ole köyhiä!!! Käydessäni Slovakiassa näin niitä todella köyhiä ja sanoisin, että ovat niin käyhiä, että eivät missään tapauksessa pysty lähtemään Suomeen tai Ruotsiin kerjäämään. Tässä asiassa mua eniten töykkii se loisiminen.
Nyt terrorismin aikana kuka vaan voi piiloutua hunnun taakse.
No niin kun sanoit vaikea asia.