Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.
Kuivata oma retkiruoka
Kaupasta ostettu ruoka kallista eikä hyvää. Kätevä välipalakin.Kun reppu painaa 22 kg ei liikoja voi ottaa mukaan. Norjan Abiskossa.Papuja, sieniä, sipulia, persikkaa, tuore ananas, kaikkea poika kuivasi.Noin 500 g lihaa painaa kuivatessa 50 g, säilyy ilman jääkaappia. Lihan voi kuivuttaa ohkasina siivuina uunissa 7-10 tuntia 50 asteessa. Jauhelihan kaaviloin ohkaiseksi levyiksi, maustoin chilillä ja pippurilla. Porkkana ja peruna helppo kuivattaa, oikeestaan kaikkea. Persilja ja yrit kuivuu tunnissa, tilaa monta kerrosta koneessa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
14 kommenttia:
Mahtuu paljon ruokaa mukaan. Minne poikasi on lähdössä?
Silloin kun kävimme karhunkierroksen niin kuivatimme oman lihamme, kaupan kuivaruoka järkyttävän kallista!
Vihreatniityt, joo, kaksi ihmistä viikko, niin kyllä siinä ruokaa menee, ovat Norjan Abiskon tuntureilla.
Tuure, eikö olekin helppo itse kuivattaa.
Voi jee, kun on kätsä tuo kuivuri, tahtoo sellaisen.
Minulla on ystän kuivaamia sineiä ,suppilovahveroita, tuolla vekottimella lienee, no ei nyt ihan samalla, mutta lienee kuivannut.
Kätevä on!
Seijastiini, kone kätevä, mutta tavallisessa uunissakin voi kuivattaa, noin 50 asteessa.
Kuivamuona on kyllä kätevää evästä!
Patikoimassa ei voikaan ottaa, muuta kuin kuivattua ruokaa. Reppu tulee muutenkin painavaksi. Mistä tollaisen koneen saa ostaa?
Hannele, voi olla ihan väipalanakin mukana.
Sylvi, äitini antoi koneen tyttärelleni, mutta ihan tavallisessakin uunissa voi kuivattaa.
Huomenna aloitan yrttien ja omenaviipaleiden kuivaamisen.
Unelma, se on hieno tapa säilöntään, ihan kotitarpeisiinkin. Sienetkin.
Minullakin on kuivuri, monikerroksinen, mutta ... kummasti nuo laitteet tahtovat siellä komeronperukoilla vaan pölyttyä.
Tänä kesänä oli niin tarkoitus kuivattaa nokkosia, ja pah, mitään ei tullut tehtyä. Ai meinas ihan unohtua, tuhannesti kiitoksia kommenteistasi:)
Hanne, sieniä ja yrttejä kannattais kuivaa, jos on omasta takaa, moneen muuhunkin voi käyttää. Minä uunissakin kuivutan.
mielenkiintoista...en ole koskaan nähnyt tai oikeastaan kuullutkaan lihan kuivaamisesta. Syödäänkö niitä sitten niin kuin...vähän niin kuin välipalantyyppisesti? Ei kait kuivattua lihaa sitten ...hitsit, paisteta tai jotain?
Vilukissi, matkoilla voi kuivatusta jauhelihasta vaikka tehdä kastikkeet, tunturivedestä, kuivatusta sipulista, mausteista.. Tyttärelläni on ollut kuivattua lihaa ihan välipalana mukana päivisin töissä ja koulussa, se kun säilyy ilman jääkaappia
Lähetä kommentti