Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.

Junassa

Junassa on kiva lueskella, piipahdin pääkaupungissa.

9 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Kaikkein kivointa on matkustaa veneissä ja tokana tulevat junat. Siis mun mielestä. En ikinä näe itseäni bussimatkalla läpi Euroopan, mutta junalla olen mennyt muutaman kerran ja vieläkin menen.

Unelma kirjoitti...

Kauanko junamatka kestää pääkaupunkiin?
Junalla on yleensä väljää matkustaa. Suomessa ovat aikataulut vähän reistailleet ja nyt on rataosuuksia poikki kaatuneiden puiden takia.

aimarii kirjoitti...

Junamatkaaja minäkin olen. Pitkän matkan yleensä makuuvaunussa, mutta nukkumaan en oikein pysty, lueskelemaan kylläkin.
Onko sinun kajakkisi bannerikuvassa?

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Junat ovat tosi mielenkiintoisia, jos ne menisivät nopeammin ja kätevämmin niin en käyttäisi lentokonetta lainkaan, missään nimessä! Toivottavasti saavat Rail Baltica-hankkeen valmiiksi jossain vaiheessa, Helsingistä pääsisi Berliiniin 8-6 tunnissa huippunopeusjunilla.

Hannele reissulla kirjoitti...

Leena Lumi, minusta ei väliä, kunhan on halopaa :) Nyt kesätarjouksena jopa 1:a luokka samaan hintaan.

Unelma, noin 3-5 tuntia, tiippuu jos valitsee X2000, joka tosi nopee.

Aimarii, minä nukahdan helposti missä vaan :)

Tuure, se kuulostaa niin nopeelta, et turkin uskaltaisin..

Anna Amnell kirjoitti...

Juna on mieluisin kulkuneuvo minullekin. Siinä voi liikkua vapaasti, ei stressiä, voi lukea, voi kirjoittaa, pelata seurapelejä esim Scrabblea pitkällä matkalla. Vanhoissa junissa, joissa ikkunan voi avata, saa hyviä valokuviakin.

Olemme matkustelleet kahtena kesänä myös teini-ikäisten ja opiskelevien lastemme kanssa ympäri Eurooppaa. Matkakohteissa voi jakaantua pienryhmiin, toiset menevät Pariisiin viemärikierrokselle ja Jim Morrisonin haudalle, toiset päiväksi Louvreen.:)

Viime kesänä miehelläni ja minulla oli hurja kokemus serbialaisessa makuuvaunussa Belgradista Zagrebiin. Varmaankin 1960-luvun vaunu ja ilman korjauksia. Päiväjuna oli ihan siisti. Kai meillä oli huono tuuri.

♥ Hannele mummu kirjoitti...

Anna Amnell, huono tuuri kait voi joskus olla. Omien lasteni kans en ole paljon matkustellut, mutta lapsenlapseni kanssa teimme pitkän reissun yöjunalla.

Heljä kirjoitti...

Junamatkustamisesta pidän enemmän kun autossa en pysty lukemaan. Lapsenkin kanssa juna helpompi kuin bussi.

♥ Hannele kirjoitti...

Heljä, noin on, junassa voi juoda kahvitkin ja rupatella peremmin. Olen matkustanut yöjunassa lapsenlapseni kanssa.