Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.

Ei pöpöistä kysymys

Valitettavasti ei ole vain mätäkuun juttua, jääkaapithan nykyään kaikilla.
Ei ne pöpöt valtaa, jollei säilytä ruokaansa keittiön pöydällä.. Heitetään ihan liian paljon ruokaa, sekä kaupoissa että kodeissa, kouluissa ja sairaaloissa. Joissain kouluissa lahjotaan jäätelöllä, että lapset eivät ottaisi enempää kuin jaksaa syödä. Se vanhan ruuan käsittely on kallista, joka tavalla. Verorahoista maksetaan. Kaupat eivät tiedä, miten paljon kuluu, karmeeta on katella kun säkeittään heitetään hyvää ruokaa.

11 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Asiaa, kumpikohan on kalliimpaa:myydä eioota tai heittää tavaraa hukkaan kasapäin?

Unelma kirjoitti...

EU on antanut niitä direktiivejään. Työpaikkojen ruokaloistakin sai aikaisemmin ostaa ylijääneitä ruokia edullisesti. Se oli kiireisille perheenäideille tilapäisesti helpotus, jos oli saanut valmista ruokaa kotiin viemiseksi. EU sitten kielsi tämän järkevän toiminnan.

En ymmärrä näitä nykymaailman systeemeitä. Ihmisten asenteet ovat muuttuneet, leipää ei enää pidetä pyhänä.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Meidänkin koulussa kaikki syömätön ruoka heitettiin pois, kauheaa tuhlausta.

sylvi kirjoitti...

Päättäjät eivät ole nähneet nälkää.
Eivät kuuntele viisaanpia.
Mikä tässä ajassa on pyhää?
Tuntuu kuin ei olisi mikään.

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Inkivääri, niinpä, käsittelykin maksaa, pitää olla henkilökuntaa, mutta vaikuttaa järkevämältä.

Unelma, tuosta en tiedä, mutta jo 1970-luvulla oli sairaaloissa ja vanhainkodeissa kielletty henkilökunnan ostaa ylijäätyä ruokaa halvalla, koska pelko, että potilailla annettaisiin vähemmän ruokaa..

Tuure, joo, nyt yritetään että oppilaat ottaisivat vain sen verran kuin jaksavat syödä.

Sylvi, sekin varmaan pitää paikkansa, mutta kallista tämä homma on, ja sehän päättäjiä kiinnostaa..

Leena Lumi kirjoitti...

Paljastaa parasta ennen päiväykseni, mutta en pysty heittämään ruokaa pois. Jossain päin maailmaa kuolee joka minuutti lapsi aliravitsemukseen...

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Leena Lumi, nuoret lukevat päivämäärät tarkkaan, mutta me vanhemmat tarkistamme, onko ruoka vielä kelvollista. Mutta nyt ei pelkästään päivämääristä kysymys, monet perheet ostavat liikaa, enemmän kuin syövät. Puhumattakaan vanhainkodeista, kouluista, liikkeistä ja tukkukaupoista, tonnikaupaal ruokaa, josta jotenkin on otettava huoli, isoja rahoja maksaa..

aimarii kirjoitti...

Tuntuu pahalta, miten paljon ruokaa menee hukkaan, kun kuitenkin toiset kanssaihmisemme kärsivät ravinnon puutteesta.
Minä ostan järkevästi alella tänään tai huomenna vanhentuvaa ruokatavaraa. Mitättömältä osin vähennnän kaupan haaskoon heittämistä.

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Aimarii, en ehkä yhdistä meitin karmeeta tuhlausta ja kehitysmaitten pulaa, jotenkin ne eri asioita.. Muistan kun lapsena sanottiin että pitää syödä lautanen tyhjäksi juuri sen takia.. Tosi, ei pitäisi ostaa enempää kuin jaksaa syödä, perheet heittävät kuulemma 20% ruuasta roskikeen.

Harakka kirjoitti...

Mun mielestä kanssa on ihan kamalaa ruuan pois heittäminen roskiin, vaikka ihan hyvin vielä voisi syödäkkin!
Päättäjien pitäisi matkustaa niihin maihin, missä vieläkin kärsitään nälkää, tekisköhän senkin jälkeen vielä mieli heittää hyvää ruokaa pois!
Kyllä sitä täälläkin maassa on köyhiä ja vähävaraisia, annettais niille!
Ja kaikille, ketä vaan huolii!
Ei ruokaa roskiin missään nimessä!

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Harakka, nuoret opiskelijat käyvät roskiksissa hakemassa ihan priima ruokaa. Jotkut kaupat antavat ruuat kodittomille, Göteborgissa on yksi mies joka hakee autolla ja jakaa.