Kalliolla kukkulalla 810 m² paratiisia. Muutin Turusta Göteborgiin 1971, kirjotan suameks. Lukemisiani ja kirjavihjeitäni löytyy täältä.

Vanhaa piimää 1

Tilkka piimää jäi yli, en raskinut heittää, leiposin pari pellillistä sampylöitä. Tällä kertaa yksinkertianen pieni hapantaikina ruisjauhosta, spelttivehnää (dinkel), muutama vihreä rusina, anista. Leipomiskonetta en tartte, kiva filosofioida ja alustaa käsin.

21 kommenttia:

Daniel kirjoitti...

IHANAA!!!!

stansta kirjoitti...

Mä nukuin tänään illalla ja näin unta tuoreista sämpylöistä. EHKÄ teen niitä piakkoin....

aimarii kirjoitti...

Heti tuli mieleen, että pitää tehä itelläkin.
Pruukaankin tehä sämpyläni aina piimään.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Daniel, finns inget godare än nybakat varmt bröd med lite smör på.

Stansa, sämpylöitä voi vaihdella monella tavalla.

Aimarii, joo, piimä sopii moneen paikkaan.

tia kirjoitti...

Lämpimät sämpylä ovat ihania vaikka kylmän maidon kera.

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Tia, joo, herkkua teenkin kans.

Äipän touhut kirjoitti...

Tuli ihan vesi kielelle. Lämpimät sämpylät ovat hyviä kylmän maidon kanssa. Käsin olen vaivannut taikinan viime aikoina. Aikoinaan, kun tytöt olivat pieniä piti hankkia yleiskone, kun heti kun olin taikinaa alustamassa, tytöt olivat pahojaan tekemässä ja minä perässä taikinakuppi kädessä ja käsi taikinassa. No, ne on vain muistoja monien muistojen joukossa.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Äipä, joo, minä annoin koneen tyttärelleni, ei taikinakone, vaan sellanen muuta tekevä, asistentti. Itse olen aina leiponut käsin, myös kun lapset pieniä, rentoutumista.

Unelma kirjoitti...

Oi, tuoksuu ihan tänne asti.
Käsityönä meilläkin taikinat tehdään.

Harakka kirjoitti...

Ai, että, kun varmasti onkin hyviä, nami!
Mäkin leivoin tänään vähän anopille syntymäpäiväjuttuja.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Unelma, joo, koneet vaan pitää meteliä.

Harakka, eikö olekin kiva leipoa,
hyvää hommaa näin talvipakkasella.

vilukissi kirjoitti...

Nonniin...nyt on sitten nälkä. Dinkkelijauho?

Rita kirjoitti...

Nam, ja herkuttelun lisäksi leipomalla saa myös niin lämpimän tunnelman. Nuorempana aloitin ensimmäisen lomapäivän yleensä leipomalla. Ihanan rentouttava tunne saada käsin vaivata taikina ja leipoa.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Vilukissi, tarkoitan spelttivehnää..

Rita, juuri sitä, rentouttavaa, ja se tuoksu levittää sellaista kotoista tunnelmaa.

Mari kirjoitti...

Ihania itseleivotut sämpylät, nam <3

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Mari, juustoa ja marmelaatia päälle :)

Hanni kirjoitti...

Piti tulla tännekin sanomaan, että puhuin vähän hämäävästi sikataudista, tarkoitin siis sikainfluenssaa. Sikotautia ei Suomessakaan taida enää olla. Niin ja terveisiä päivystyspolilta, tauti paheni niin että oli oikein lähdettävä apua saamaan. Kyllä se tästä..

Hannele kirjoitti...

Hanni, paranemista, sikainfluenssaa minäkin tarkoitin, se melkein hävinnyt jo, luki lehdessä.

Maireanna kirjoitti...

Oman leipomon tuotteet ne aina tuntuvat maailman parhailta. Nam.

Eva-Liisa kirjoitti...

Löysin ihanan blogin ihan sattumalta ,kiitos!

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Anna, kotoisempaa tunnelmaa ei löydy.

Liisa, kiva kun tänne löysit, piipahda toistekin.